Zaterdag 4 maart eerste biologische ‘Groene Haven’

28 feb 2023 door beheerder

Door Thijs Wartenbergh

Zaterdag 4 maart vindt onder het motto De Groene Haven de eerste biologische, duurzame en lokale markt plaats in het centrum van Almere Haven. Ieder kwartaal komt een dergelijk event terug, waarbij qua aanbod wordt ingespeeld op de seizoenen. 

De markt biedt de consument de mogelijkheid kennis te maken met enerzijds de lokale makers, producenten en anderzijds de producten die direct van het land en uit de stal komen. (H)eerlijke producten voeren de boventoon. 

De lokale makers, agrariërs veetelers en tuinders vertellen graag iets over het biologisch en duurzaam verbouwen van hun producten en het houden van hun vee. Het geheel moet inspireren, bijdragen aan een korte keten, eerlijke prijzen opleveren en verbinding maken met de buurt, zo is de opzet.

Een aantal ondernemers in Haven is al biologisch en duurzaam bezig. Denk aan winkeliers die al mooie kazen, vis, Italiaanse producten, thee en nu ook wijnen verkopen. Het leuke is: het worden er steeds meer.

Verder kan gedacht worden aan brood, appels, peren, bessen, knoflook, koolzaadolie, granen, lamsvlees, koffie, melk, eieren, honing, en nog veel meer. De klant kan dit direct proeven, ervaren en kopen op de kraam. Meer info via degroenehavenalmere.nl

Terug naar overzicht