Wooncoöperatie BinnenHaven maakt ontwikkelingsplan met gemeente Almere

25 okt 2022 door De Havenaar

Eindelijk voet aan de grond!

Op 1 september 2022 besloot de gemeenteraad van Almere om de ontwikkeling voor het Stadswerfpark met wooncoöperatie De BinnenHaven mogelijk te maken met een betaalbare grondprijs. Daarmee krijgt De BinnenHaven na vijf jaar eindelijk voet aan de grond.  

De gemeenteraad ging unaniem akkoord met een regeling die De BinnenHaven aanmerkt als experiment. Hiermee is de De BinnenHaven voorloper van wellicht nog meer wooncoöperaties in Almere. Er ligt nu een ‘Projectopdracht Stadswerfpark fase 2’, die gezamenlijk wordt uitgevoerd. 

Samenwerkingsovereenkomst 

Wooncoöperatie De BinnenHaven sluit daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente. Daarin spreken De BinnenHaven en de gemeente af om samen aan een stedenbouwkundig plan te werken voor de ontwikkeling van het Stadswerfpark.  

Dat plan beschrijft en schetst de plek voor de woningen en ontmoetingsruimten van  

De BinnenHaven, hoe hoog de gebouwen worden en waar de binnentuin en de wandelpaden komen. Medio 2023 wil het college het plan aan de gemeenteraad voorleggen. 

Nieuwe leden 

De BinnenHaven heeft ruimte voor nieuwe leden. Er wordt op dinsdagavond 8 november 2022 om 19.30 uur in Buurthuis Corrosia in Almere Haven een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden georganiseerd. Wilt u meer weten, dan kunt u zich aanmelden via ledenadministratie@debinnenhavenalmere.nl .  

De BinnenHaven biedt woonruimte voor jongeren, gezinnen, één- en tweeverdieners, stellen en alleenstaanden die op zoek zijn naar duurzame woonruimte in coöperatieverband. Vanwege een evenwichtige samenstelling van het ledenbestand is er op dit moment een wachtlijst voor kandidaatleden die 60 jaar of ouder zijn.  

Financiering 

Voor het financieren van de ontwikkelfase van De BinnenHaven gaat de vereniging op zoek naar subsidies. Daarnaast start De BinnenHaven begin 2023 een crowdfundingcampagne. Iedereen die De BinnenHaven een warm hart toedraagt en voor een aantal jaren een financiële bijdrage (tegen een maatschappelijke rente) wil leveren, kan zich nu al melden via info@debinnenhavenalmere.nl .

Terug naar overzicht