Winter Fair 2023 naar één dag

22 dec 2022 door De Havenaar

De Winter Fair die afgelopen weekend voor de eerste maal onder auspiciën van Promenade Almere Haven in het centrum werd gehouden, vindt volgend jaar op één dag, een zaterdag, plaats. In plaats van de twee waarmee dit keer werd geëxperimenteerd. 

Terugkijkend, stelt winkelstraatmanager René Verwillegen dat met name de zondag tegenviel omdat diverse kramen onbezet bleven. Dat kwam de totale kerstsfeer niet ten goede. ‘Daarom gaan we in 2023 uit van alleen de zaterdag. Het winkelend publiek kan het boodschappen doen prima combineren met een bezoek aan de kerstmarkt. Dat bleek nu ook een goede mix.’

De ondernemers waren volgens hem tevreden over de winter fair. Bezoekers lieten kritische geluiden over het ontbreken van een echte kerstsfeer. Sommigen hadden graag houten kramen/huisjes gezien, die je elders op een kerstmarkt wel eens tegenkomt  Anderen meenden dat er teveel kleding werd aangeboden.

Tuincentrum Almere Haven bleek, zie foto, bestolen te zijn van  negen kerstbomen. Die waren bedoeld voor Voedselbank Almere   (de voortzetting van Voedselloket Almere). Foto Facebook.

Terug naar overzicht