Winnaars Havenidee bekend na de Maak Wat Van Je Dorp-dag!

05 nov 2022 door De Havenaar

Tijdens de Maak Wat Van Je Dorp-dag op zondag 30 oktober zijn twee winnaars met een groot idee voor AlmereHaven bekend gemaakt. Nadat er gestemd was op de ideeën door meer dan 120 Havenaren mochtenIrma vanZijlenEvelien Wielzenhun prijs van Stichting Havenideein ontvangst nemen. Zij mogen komend jaar hun ideeënvoor Haven gaan uitvoeren. Verder werd er op deze dag gebrainstormd en konden mensen de expositie met aluitgevoerde kleine en medium ideeën bekijken. Op de Havenmarkt konden bezoekers langs bij verschillendemaatschappelijke organisaties en tijdens de bingo konden mensen leuke cadeau’s van ondernemers uit Havenwinnen. En de kinderen vermaakten zich opperbest met kleurplaten, schminken en suikerspinnen. Eengeslaagde dag voor en door Havenaren.

Over de ideeën van de winnaars

Irma gaat met haar idee “Haven Art” een licht en vrolijk kunstwerk realiseren in fietstunnel de Oldepoort. Irma:“Mijn idee is om de fietstunnel op te vrolijken en veiliger te maken. Professioneel graffiti-kunstenaar KasperJongejan gaat samen met jongeren uit de buurt een eigen street-art stempel zetten, waarmee meerbetrokkenheid en eigenaarschap in de eigen buurt wordt gecreëerd.”

Evelien gaat komend jaar aan de slag met het organiseren van 160 jaar Keti Koti in Almere Haven. Evelien:“Door een Keti Koti viering te organiseren wil ik het slavernijverleden in Suriname onder de aandacht brengen bijHavenaren. Ik wil het echt samen organiseren, jong en oud, dus iedereen die mee wil doen is welkom. Doorsamen een evenement te organiseren denk ik dat we echt voor meer verbinding kunnen zorgen. Ik zie het ook alhelemaal voor me, een gezellig Surinaams feest met muziek en lekker eten, maar waar ook aandacht is voorbewustwording van het slavernijverleden.”

De dames moesten het opnemen tegen Chris van der Paardt, die budget had aangevraagd voor het aanschaffenvan een ruw terrein maaier voor Voedselbos Park Uithof en Loek Kaizer, die een nieuwe belevingstuin met blotevoetenpad wilde openen. Ook deze ideeën konden rekenen op de nodige steun van Havenaren en Havenideeblijft met hen in gesprek over mogelijkheden.

Idee aanmelden

Heb jij een idee dat je graag zelf zou willen uitvoeren in Almere Haven? Meld dan je idee aan via de websitewww.haven-idee.nl. Zolang je idee Almere Haven verbindten tot een fijnere, mooiere en betere plek maakt zijn alle ideeën welkom

Terug naar overzicht