Wensen en mogelijkheden van een boskamer

19 apr 2023 door De Havenaar

Door Thijs Wartenbergh.

Een geschikte ontmoetingsplek vinden aan de rand van een paar bosrijke wijken in Almere Haven, midden in het groen, een zogenaamde boskamer. Dat was maandagavond de inzet van een bijeenkomst in de Oostgriend met buurtbewoners. 

Het geheel was georganiseerd door Staatsbosbeheer en de gemeente. Aanleiding is het toekomstbestendig maken van de Almeerderhout als stadsbos. Daar gaat de komende jaren aan gewerkt worden. Als ‘bijvangst’ ontstond het idee om een locatie te creëren waar het gezellig toeven is voor omwonenden.

Drie opties werden gisteren nader bekeken: een locatie achter Oostgriend 1, het Vliegerbos en het Schapenbos. Daarbij werd door de bewoners gelet op aspecten als bereikbaarheid, zichtbaarheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid en facetten als beschutte ligging en aan te brengen veranderingen om een en ander in gebruik te kunnen nemen. 

Zo kunnen er bijvoorbeeld picknicktafels worden geplaatst, bankjes, een uitkijktoren voor kinderen, een heuveltje, glijbaan en dergelijke. Bij de plek achter Oostgriend 1 zien de betrokkenen graag een afscheiding van bomen om het nu nog te ruime perceel een wat intiemer karakter te geven. 

Binnenkort wordt tijdens een bijeenkomst op de Kemphaan ingezoomd op de details en kunnen de wensen van de bewoners deels worden ingevuld. Het onderhoud wordt gedaan door Staatsbosbeheer, dan wel gemeente. Almeerders die dat graag voor hun rekening willen nemen kunnen dat laten weten. Dat laatste aspect, bewoners bij het onderhoud betrekken, werd niet bepaald toegejuicht door de aanwezigen. 

Bewoners bekijken de plek achter Oostgriend 1.

Terug naar overzicht