Wat vindt Haven? Wat vind jij?

12 dec 2022 door De Havenaar
Weet je nog? De belangrijkste wens in de visie:

Haven heeft een levendig centrum en er is in Haven ruimte is voor verschillende leeftijden om te wonen. Maar het dorpse karakter en het groen moeten blijven.

Sommige plannen zijn al uitgevoerd, andere plannen krijgen de komende jaren nog meer handen en voeten in een zogenaamd Programma. En dat maken we heel graag samen met Havenaren. De gemeenteraad stelt het Programma uiteindelijk vast.
 Wat vind jij?

We bouwen in totaal zo’n 2500 nieuwe woningen. Waar gaan we de woningen precies bouwen? Hoe moeten die eruit komen te zien? En als het drukker wordt, hoe lossen we het parkeren dan op? Meer woningen en meer bezoekers zorgen ervoor dat Haven verandert. Maar het dorpse karakter willen we behouden. Hoe doen we dat? Waar willen we meer groen of ontmoetingsplekken? En hoe verbeteren we de bereikbaarheid van het centrum? Allemaal vragen waar we de komende maanden een antwoord op zoeken.
 
We gaan met elkaar in gesprek op verschillende manieren: tijdens een ommetje, we staan met koffie op de markt en ook online kan je meedenken.  
 Thema´s

De komende tijd horen we graag je mening over de volgende thema´s: Bereikbaarheid & ParkerenBuitenruimteGebouwen en Leven in Haven.
 
Op de webpagina’s vind je per thema waar je over mee kan denken en waarom. Op de pagina´s Wat vindt Haven, vind je in eerste instantie de kalender met wanneer je mee kan doen aan een ommetje, of wanneer je op de markt of op straat je mening kan geven. Nadat de input is verzameld lees je op deze plek wat er gezegd is door Havenaren.
 
We starten met: Bereikbaarheid & Parkeren (december) en Buitenruimte (januari).
Bereikbaarheid & Parkeren

Het centrum van Haven is voor bezoekers niet altijd goed te vinden. En voor sommige Havenaren is het Havenhart slecht te bereiken. Hoe kunnen we dat verbeteren? En wat doen we met de Havenkom? Sluiten we die wel of niet af voor verkeer? En als er meer bezoekers en bewoners komen, waar gaan die dan allemaal parkeren? Denk mee over bereikbaarheid en parkeren!
 
Waar en wanneer?
 
 9 dec13:00 – 15:00 We staan met koffie op de markt om naar jouw mening te vragen over bereikbaarheid en parkeren. Kom je een bakkie doen?
 
10 dec 10:00 – 16:00 We staan met onze riksja bij de supermarkten in Haven en stellen drie korte vragen over de ontwikkeling van het Havenhart. Wie weet kom je ons tegen!
 
13 dec 19:00 – 20:00 Loop een ommetje door Havenen ga in gesprek met een verkeersdeskundige van de gemeente over parkeren en bereikbaarheid. Je hoeft je voor het ommetje niet aan te melden. We starten bij Corrosia.
 
1 t/m 25 december Vul de vragenlijst in over bereikbaarheid op onze website. We willen van Havenaren én bezoekers van alles weten over parkeren en de bereikbaarheid van het centrum van Almere Haven. Vul jij ook de vragenlijst even in?
 
14 feb 19:00 – 20:30 Dorpsgesprek Bereikbaarheid en Buitenruimte. Schuif aan tafel bij onze experts om oplossingen te bedenken voor het parkeren, de bereikbaarheid en de indeling van de openbare ruimte in Haven. Locatie volgt.
 
DENK MEE
Buitenruimte
Groen en water is het sieraad van Haven. We bouwen extra woningen in het centrum. Dat betekent: ook een grotere parkeerbehoefte. Het groen staat hierdoor onder druk. Hoe houden we Haven groen?
 
In de Havenvisie staan ook juist veel groene ontwikkelingen. Deze zijn vooral bedoeld om bestaande groene plekken meer kwaliteit en belevingswaarde te geven. Zo wordt het Dijkpark een nieuwe groene hotspot die de havenkom, kust en het centrumgebied met elkaar verbinden. De Havensingel wordt een groene drager van wonen en leven.
 
Wat vind jij belangrijker: parkeren, groen, sporten en spelen of elkaar ontmoeten? Denk mee over hoe we de openbare ruimte het beste kunnen inrichten.
 
Waar en wanneer?
10 dec 10:00 – 16:00 We staan met onze riksja bij de supermarkten in Haven en stellen drie korte vragen over de ontwikkeling van het Havenhart. Wie weet kom je ons tegen!
 
18 jan 12:30 – 14:00 Doe mee met het Havenommetje. Loop een ommetje door Haven en ga in gesprek met experts van de gemeente over de buitenruimte. Je hoeft je voor het ommetje niet aan te melden. We sarten bij Corrosia.
 
27 jan 12:30 – 14:30 We staan met koffie op de markt om naar jouw mening te vragen over de buitenruimte. Kom je een bakkie doen?
 
14 feb 19:00 – 20:30 Dorpsgesprek Bereikbaarheid en Buitenruimte. Schuif aan tafel bij onze experts om oplossingen te bedenken voor het parkeren, de bereikbaarheid en de indeling van de openbare ruimte in Haven. Locatie volgt.
 
9 t/m 29 jan Op de pagina Denk mee kun je straks meedenken over de inrichting van de openbare ruimte.
 
DENK MEE
WebsiteFacebook Instagram
Jouw mening telt.
Terug naar overzicht