Warmtecafé op 25 april in Corrosia

13 apr 2023 door De Havenaar

Door Thijs Wartenbergh

Zoals we al eerder aankondigden wordt later deze maand, en wel op dinsdag 25 april van 19.30 tot 21.30 uur in Corrosia, een tweede Warmtecafé gehouden. Daarbij praten Havenaren met deskundigen over de toekomstige switch van fossiele verwarming van de huizen naar een duurzame aanpak. 

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het burgerinitiatief Stadswijkverwarming. De verwachting is dat we naar een aardgasvrije stad gaan in de komende tientallen jaren.

Almere wil starten met de oudere wijken en buurten, die liggen vooral in Haven. Daar valt namelijk de meeste winst te behalen voor de inwoners. Veel huizen zijn slecht geïsoleerd en de energiekosten zijn daardoor hoog. 

Veel bewoners die op de eerste avond afkwamen zijn bezorgd, zo lieten ze blijken, over het verloop van de transitie en willen graag serieus genomen worden. Tijdens het tweede café zal het daarom mede gaan hoe het duurzaam maken van huizen betaalbaar gehouden kan worden. 

Sprekers zijn onder anderen  Anne Slabbekoorn van Natuur- en Milieufederatie Flevoland en Monique van der Plas van de gemeente Almere.

Terug naar overzicht