Vrijwilligers bedankt met gezellige bijeenkomst

08 sep 2023 door De Havenaar

Door Thijs Wartenbergh

Het is een goede gewoonte bij de gemeente, met name de afdeling Leefbaarheid, om onder het motto ‘Almere bedankt jou’ vrijwilligers tijdens een gezellige avond met barbecue te bedanken voor hun inzet voor de stad. Vrijdagavond 8 september vond deze goedbezochte, jaarlijkse bijeenkomst plaats in restaurant View, aan het Bergsmapad in Almere Stad. 

Het college van Burgemeester en Wethouders, met aan het hoofd burgemeester Hein van der Loo, was daarbij goed vertegenwoordigd.

Deze gaf in zijn openingswoord aan hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor een stad. ‘Zonder jullie zijn we nergens’, zei hij daarover. ‘Jullie enthousiasme om op een breed front activiteiten te organiseren en deze vervolgens draaiende te houden, is geweldig. Jullie doen dit zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat, maar je krijgt er wel iets voor terug. De dankbaarheid van de mensen voor wie je dit doet. Beschouw deze avond als een blijk van waardering vanuit de gemeente.’

Enkele bewoners van de Wierden komen het bijzonder waarderen dat zij waren uitgenodigd. Zij vonden het een leuke geste van de gemeente. Het stimuleert ze om hun werkzaamheden als vrijwilliger met nog meer enthousiasme voort te zetten. Een pluspunt vonden ze dat ze tijdens zo’n samenkomst als deze andere Almeerders konden leren kennen die op een soortgelijke manier bezig zijn, ieder in zijn of haar eigen wijk.

Enkele bewoners uit de Wierden bijeen tijdens ‘Almere bedankt jou’, met onder anderen Shirley Olthof-Meijer (rechts met rode jurk) en staand Loek Kaizer, buurtconciërge en nauw verbonden met de Havenaar.

Burgemeester Hein van der Loo (iets naar voren buigend) in gesprek met een paar vrijwilligers. 

Terug naar overzicht