Volgende stap bij de Koekerij: de Verwennerij in Poort

23 feb 2023 door De Havenaar
Derrick van Putten met het logo van de Koekerij op zijn arm.

Door Thijs Wartenbergh.

De Koekerij uit Almere Haven, gevestigd op de Kerkgracht, krijgt een vervolg in Almere Poort. Zaterdag wordt de eerste paal geslagen voor een project, waar in 2024 een nieuw onderkomen van deze koekenbakkerij operationeel zal zijn: lunchroom de Verwennerij. 

Derrick en Joke van Putten leiden de Koekerij. Derrick blijft in Haven, terwijl Joke, geholpen door Judith Ravoo, in Poort het geheel gaat opzetten. De Verwennerij zal gevestigd zijn op de hoek van de Agamemnonsingel en Trojestraat, in het Homeruskwartier. 

‘Het is een nieuwe stap in ons bestaan’, aldus Derrick, ‘waarbij de Koekerij de basis vormt en succesvol is. We leveren aan scholen en bedrijven, ook aan boerderij Uniek Leven bijvoorbeeld, en wie er maar belangstelling heeft voor een, huisgemaakt, koekje of taart. We hebben ook een koffiecorner. Over het aantal collega’s, de medewerkers met een geestelijke beperking, hebben we evenmin te klagen. Die komen zich spontaan aanmelden omdat ze via via hebben vernomen dat het hier zo leuk werken is, er een leuke sfeer heerst, zij onder begeleiding nieuwe producten kunnen uitproberen en zichzelf kunnen zijn.’

Terug naar overzicht