Viermaal per jaar De Groene Haven: biologisch en lokaal

12 jan 2023 door De Havenaar

Op zaterdag 4 maart vindt de eerste bio- en lokale markt plaats in Almere Haven onder de naam De Groene Haven. Deze wordt gevolgd door nog drie van dit soort evenementen later dit jaar, gekoppeld aan de seizoenen, en biedt de bezoeker de mogelijkheid om als consument direct kennis te maken met enerzijds de lokale makers, producenten en anderzijds de producten direct van het land en uit de stal, afkomstig uit Almere en overig Flevoland.

Dit meldt BIZ Promenade Almere Haven, het samenwerkingsverband van ondernemers uit het centrum. Er zullen kramen zijn met eerlijke producten, verrassende informatie over biologisch en duurzaam verbouwen en (vee)telen. Je staat direct in contact met lokale makers, agrariërs, veetelers en tuinderijen. Een markt die volgens de organisatie inspireert, die bijdraagt aan de korte keten, eerlijke prijzen en bovenal verbinding maakt met de buurt.

Winkeliers hebben momenteel al diverse speciaalzaken die op een biologische en duurzame leest zijn geschoeid, met producten als kaas, vlees, groenten en fruit en thee.

Producten als brood, appels, peren, bessen, knoflook, koolzaadolie, granen, boerenijs, lamsvlees, koffie, melk, eieren, honing, bieren en nog veel meer zijn te vinden op de biologische markt. Het geheel wordt omlijst met activiteiten, muziek en workshops. Binnenkort meer info via

degroenehavenalmere.nl.

Terug naar overzicht