‘Theatergroep Nene vertelt’ brengt twee voorstellingen over slavernij

08 mei 2023 door De Havenaar

In aanloop naar 160 jaar Keti Koti brengt theatergroep ‘Nene vertelt’  woensdag 10 en zaterdag 13 mei het verhaal van het boek ‘Nene vertelt: tru tori’ in Corrosia Theater, Expo & Film. Dat boek is geschreven door Eveline Wielzen. 

Speciaal voor deze gelegenheid zijn er spelers uitgezocht die graag willen meedoen aan de bewustwording van het Surinaamse slaverijverleden. Deze spelers zullen de hoofdrolspelers uit het boek “Nene vertelt: tru tori” vertolken.

Een van de acteurs is buurtconciërge Loek Kaizer. Hij heeft bij het amateurtoneel, met name ODI – Ontspanning Door Inspanning – 19 jaar ervaring opgedaan. Speciaal voor de voorstelling heeft hij zijn baard laten staan, een aantrekkelijk facet, zo is gebleken, voor de vrouwen.

Solelie en haar lijfwacht Djaja uit Ghana zijn geronseld en gevangen genomen om als slaven naar Suriname te worden verscheept. Het is een heftige reis met veel onmenselijke gruwelijkheden. Eenmaal in Suriname aangekomen, worden ze verkocht aan Gram Masra Jacob Munt. De muziek, zang en dans in dit theaterstuk zijn kenmerkend voor de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

Inloop vanaf 18.30 uur, voorstelling start: 19.00 u. Na aanvang van de voorstelling, geen toegang meer. Toegang: 14,00 euro, vooraf via de site van Corrosia te bestellen.

Terug naar overzicht