Steiger Festival 7 t/m 9 oktober

26 sep 2022 door De Havenaar

Ontmoet de nieuwe makers tijdens het Steiger Festival in de grote gezellige festivaltent tegenover Rataplan. Upcycling, refurbishing en re-designing zie je er allemaal terug. Kijk, beleef en doe mee met nieuwe makers en ambachtelijke ontwerpers op het gebied van mode, hout, living, staal. Allemaal mooie, hippe lifestyle producten. En laat je inspireren over het gebruik reststromen en het terugverdienen van beheerkosten.

Op 7, 8 en 9 oktober staat het bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven bol van de inspirerende activiteiten. En jij kunt meedoen. Niet alleen voor je kleding, woonaccessoires, sieraden, biologische drankjes, meubels en groen voor in je huis, ga je naar het Steiger Festival. Je kunt er ook terecht voor een hapje en drankje. Kom luisteren naar vinyl Dj’s, bezoek de modeshows, ga op de foto en pak de minitrein om andere leuke nieuwe maker hotspots op De Steiger te ontdekken of neem bij restaurant View het veerbootje naar de Esplanade om de activiteiten rond de Dutch Food Week te bezoeken.

Het project City Lab organiseert dit festival met als doel het aanjagen van circulaire bedrijvigheid in Almere. Het is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk (Almere 2.0).

Programma 7 – 8 – 9 oktober:

7 oktober middag/avond is er programmering voor de deelnemende ondernemers en de ondernemers die op bedrijventerrein De Steiger gevestigd zijn.

8 en 9 oktober is het Steiger Festival voor iedereen die geïnteresseerd is open van 10 – 18 uur. Vanaf de festivaltent rijdt er een elektrisch treintje langs alle circulaire hotspots op bedrijventerrein de Steiger. En er vaart een rondvaartboot vanaf het Steiger Festival naar de Esplanade in Almere Stad voor de Dutch Food Week.
• Zaterdag en zondag is in de festivaltent de mini-bioscoop open voor publiek waar zij compilaties kunnen zien van maakprocessen van de atelierhouders.
• Op beide dagen zijn er kunstexposities te bewonderen in de festivaltent van Kasper Jongejan en Isolde de Ridder.
• En Broke Ass Miljonairs zijn aanwezig om je in een hippe outfit van bijzondere tweedehandskleding te hijsen. Je kunt direct met je nieuwe look op de foto in de footbooth van Saykaas.com
• Kinderen kunnen op beide dagen bij de ‘afval juf’ hun eigen stad van afvalplastic bouwen.
• Op zaterdag 8 oktober is er een spectaculaire modeshow in de festivaltent.
• Zondag 9 oktober is de kleding van de modeshow te bewonderen bedrijfsverzamelgebouw Steiger 24.
• Zaterdag 8 oktober is er bij VLA een heuse rommelmarkt.
• Zaterdag en zondag zijn er workshops bij het Up Cycle Centrum. En de ateliers onder het Up Cycle Centrum geven workshops.
• Op zaterdag en zondag zijn er diverse ateliers geopend bij De Blauwe Reiger en organiseren zij een rommelmarkt.
• Bij ‘Houtmijn’ beland je in de sferen van sprookjes 100 en 1nacht.

Buiten op het festivalterrein zijn kunstwerken te bewonderen van Speelsdesign en Mannie krak. Ook staat daar DJ Kringloop die de leukste plaatjes van vinyl te draaien. Er zijn afvalrapers die rapen met de Litterati app. Voor de kinderen is op het festivalterrein de ‘Plastic Fantastic Truck Tour’ waar de kids afvalplastic om kunnen smelten tot een gloednieuwe grondstof voor andere toepassingen. Bijvoorbeeld sleutelhangers.

En naast de circulaire en duurzame activiteiten is het Steiger Festival uiteraard beregezellig. Er zijn hapjes, drankjes en lekkere biertjes. Echt voor ieder wat wils.

Terug naar overzicht