Slechts tien deelnemers aan botterrace in Haven

09 sep 2024 door beheerder

Slechts tien botters hebben vrijdagmiddag meegedaan aan de aloude botterrace, als intro van de voorheen als Het Havenfestival bekend staand weekend (nu: Zomer in Haven) in en rondom de Havenkom. Voorheen was een dubbel aantal boten, naast de eigen Almeerse AM-botter en boten uit bijvoorbeeld Elburg, Spakenburg en Urk, heel normaal tijdens dit evenement. 

Nico van Duijn, al jaren nauw betrokken bij de AM1, wijt de terugloop van deelnemers ten dele aan een gebrek aan mensen binnen de organisatie die het aspect sales voor hun rekening kunnen nemen. Daardoor is er te weinig interesse bij bedrijven die eventueel een botter willen sponsoren. Dat kost ongeveer 1900 euro. Door het geringe aantal deelnemers komt de stichting Almeerse Botter AM1 met moeite uit de kosten. 

Het shantykoor Almere stond traditiegetrouw aan de havenkant om met zeemansliederen de boten te verwelkomen bij hun binnenkomst in de haven vanaf het Gooimeer. Verder kon ‘s middags en ‘s avonds onder meer op de Havenkom van veel muziek worden genoten. 

Dit weekend worden belangstellenden ondergedompeld in muziek (ook klassiek en shntykoren), een bierproeverij, films, brocantemarkt, paling- en zalmrokerij en vaartochten met een botter.

Botters worden vanaf het Gooimeer door shantykoor Almere de haven ‘binnengezongen’.

Een aantal van de botters dat inmiddels is teruggekeerd.

Terug naar overzicht