Open dagen Bowls tot half oktober

26 sep 2022 door De Havenaar

De Almere Bowls Club (ABC) organiseert tot half oktober open dagen voor alle belangstellenden die kennis willen maken met de mooie sport Bowls.

Bowls, (geen bowling) is vanouds een Engelse sport en wordt sinds de beginjaren 90 ook in Nederland gespeeld. Bowls wordt gespeeld met 2, 3, of 4 excentrisch geslepen bowls, waardoor de bowl zelf een curve maakt. Een bowl weegt ca. 1,5 kilo. Bowls wordt zowel indoor als outdoor gespeeld. In Nederland spelen we bowls op uitgerolde matten van 32 meter bij 4 meter.


Spelregels
De spelregels zijn enigszins te vergelijken met Jeu de Boules. Eerst wordt er een kleine bal (het jack) gerold. Daarna proberen de spelers hun bowl zo dicht mogelijk bij het jack te plaatsen. Naast het plaatsen van de bowl bij het jack komt er veel meer bij kijken. Aanvallen en verdedigen is ook een belangrijk onderdeel van bowls. Daarnaast vinden wij dat sociaal contact ook heel belangrijk is tijdens en na het spelen van bowls. De Almere Bowls Club, lid van de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond (NIOBB), is opgericht op 4 maart 1993. Sinds de enige bowlshal op het vaste land van Europa in Almere is opgeheven speelt de Almere Bowls Club in de sporthal in Almere Haven.

Shortmat
Naast bowls wordt er op de open dagen ook shortmat gepresenteerd. Dit is een andere vorm van bowls
spelen waarbij op een kortere mat wordt gespeeld en in het midden van de mat een balkje ligt waar omheen gespeeld moet worden. Een tactisch andere vorm van bowlsspelen. Deze vorm wordt veel in België gespeeld en de Almere Bowls Club wil dit ook in Nederland laten groeien.

Open dagen
De open dagen zijn op donderdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur in de eerste twee weken van oktober. Vrijwilligers van de Almere Bowls Club staan dan klaar om belangstellenden kennis te laten maken met bowls. Je kan al meteen een balletje mee rollen.

Vrije probeersessies
Elke belangstellende ontvangt na de eerste keer twee vrije kaarten voor nog twee probeersessies. Na de drie vrije speelsessies kun je besluiten of je het spel leuk vindt en lid wil worden.


Contributie
De jaarlijkse contributie is laag (€ 48,00) en je betaalt als lid per speelsessie € 3,25. Lijkt het je leuk? Kom dan langs tijdens de open dagen in de sporthal van Almere Haven.
Meer informatie over de Almere Bowls Club kun je lezen op www.almerebowlsclub.nl.
Wil je alvast informatie? Stuur dan een e-mail naar: secr@almerebowlsclub.nl

Terug naar overzicht