Mogelijke komst McDrive verscheurt Oosterwold

08 jun 2023 door De Havenaar

/

door Jacqueline Drost

De bouwplannen voor de vestiging van fastfoodketen McDonald’s zorgen voor heftige verdeeldheid in de op stadslandbouw gerichte wijk Oosterwold. Door projectonwikkelaar Bun is een vergunning aangevraagd voor het bouwen van een McDonalds inlusief McDrive en de benodigde parkeerplaatsen op de hoek Vogelweg/Goudplevierweg. 

Tegenstanders (bijna 2000 handtekeningen) betogen dat een fastfoodketen niet de beloofde invulling is voor het geplande foodcourt waar lokale ondernemers hun producten zouden kunnen slijten en vrezen daarnaast dat de bezoekers licht- en geluidsoverlast en zwerfvuil zullen veroorzaken.

Bij de nee-stemmers gaat de voorkeur uit naar een foodcourt waar bovenstaande overlastpunten niet van toepassing zijn. Een plan dat overeenkomt met het initiële plan van ’t Groene Wold. Daarmee houdt de gemeente zich aan de eerdere beslissing en de ingediende plannen. Een foodcourt is een verzamelplaats van restaurants met een gedeelde zitruimte.

Voorstanders vinden het echter een welkome aanvulling op het winkelcentrum Oosterwold: eindelijk een voorziening voor de jongeren in de wijk. Beide kampen hebben inmiddels petities gestart voor en tegen de komst. Ondanks dat de vergunningaanvraag nog loopt, lijken al wel de contouren van de bouw uitgegraven op het toekomstige bouwterrein. 

Opnieuw reden voor ontzette reacties in de buurtapp. Vooralsnog spint vooral projectonwikkelaar Bun garen bij alle free publicity.

Terug naar overzicht