Kunstenaars vragen hulp van gemeente bij zoektocht naar andere atelierruimte

20 feb 2023 door De Havenaar

Door Thijs Wartenbergh

Elf kunstenaars die werkzaam zijn in atelierruimten op bedrijventerrein De Paal, gebouw van Dateq, doen een dringend oproep aan de gemeente om hen te helpen bij hun zoektocht naar een ander onderkomen. De groep moet namelijk eind dit jaar uit dit pand verdwenen zijn.

Het kantoor wordt gesloopt en op die plek komen woningen. De kunstenaars, onder wie Frea Lenger, 

Folkje Nawijn, Evelien Stor, Myriam Weisz en Wilma Klaver, maken zich ongerust over hun nabije toekomst. Hebben zij eind dit jaar wel een ander onderkomen?

De betrokkenen vertrouwen er in feite op dat de gemeente met een alternatief komt aanzetten. Of dat inderdaad het geval zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. 

De kunstenaars zeggen: ‘Wij roepen uw hulp, van de gemeente, in bij het vinden van vervangende ruimte/werkcomplex in Almere zodat we gewoon door kunnen met ons werk. Beter gezegd: we rekenen op uw hulp! Ondersteun ons in onze zoektocht naar nieuwe ruimte, open deuren. De stad, de inwoners, krijgen er heel veel voor terug.’

De groep vormt op De Paal al ruim tien jaar een bekende creatieve broedplaats. ‘Wij – vijf professionals en ondertekenaars van deze brief  – treden daarbij regelmatig als groep naar buiten met gezamenlijke presentaties en deelname aan projecten en exposities in en buiten Almere’, stellen ze. 

Zij menen tevens dat de zichtbare en actieve aanwezigheid van kunstenaars onontbeerlijk is voor een gezonde, levendige, inclusieve en kleurrijke samenleving.

Degenen die een suggestie hebben over een ander onderkomen voor de kunstenaars kunnen contact opnemen met Folkje Nawijn, tel. 06 12063508 of via e-mail: nawijnf@gmail.com of Frea Lenger, tel. 06 46485822 en e-mail: frea@frealenger.nl.

Terug naar overzicht