Kinderboekenweek in de bieb: de leukste activiteiten en mooiste boeken!

22 sep 2023 door De Havenaar

Op woensdag 4 oktober gaat de 69ste editie van de Kinderboekenweek van start! Dit jaar met het mooie thema -bij mij thuis-. Thuis is voor iedereen anders en overal verschillend. Door elkaar over -bij mij thuis- te vertellen, begrijpen we elkaar beter. Je komt meer te weten over andere gewoontes en over de speciale dingen die van een huis een thuis maken.

Twaalf dagen lang zijn er allerlei activiteiten, voorstellingen, workshops en meer. En je leest er de leukste boeken over ‘thuis’ in al zijn vormen. Dus kom van 4 tot en met 15 oktober langs en voel je thuis in De Nieuwe Bibliotheek, de huiskamer van de stad!

Feestelijke opening Kinderboekenweek

Op 4 oktober gaat de Kinderboekenweek in de Almeerse bibliotheek feestelijk van start met een schrijversbezoek van Simon van der Geest. Hij neemt je mee op de spannende ontdekkingstocht die het schrijven van een boek kan zijn en Theaterschool Almere zorgt voor een extra feestelijk tintje! 

Van alles te doen tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in alle vestiging superleuke dingen te beleven! Er zijn diverse voorleesmomenten gevolgd door een knutselactiviteit voor de allerkleinsten. Je kunt meedoen aan diverse workshops. Kom bijvoorbeeld een dromenvanger maken, jouw droomhuis knutselen of proefjes doen met huis-, tuin- en keukenmateriaal. Verder kun je genieten van drie fantasierijke, muzikale jeugdvoorstellingen. En dat is nog lang niet alles! Het complete programma vind je op de website van De Nieuwe Bibliotheek: www.denieuwebibliotheek.nl/kinderboekenweek-2023.

Almeers Kinderboekenfeest

Voor de derde keer organiseren de Kunstlinie, BonteHond en De Nieuwe Bibliotheek samen het Almeers Kinderboekenfeest. Op twee zaterdagen brengen zij theater en lezen samen. Op 7 oktober is er een gevarieerd programma in De Nieuwe Bibliotheek Stad. Ook vindt dan de officiële opening van het Almeers Kinderboekenfeest plaats, met de theatervoorstelling ‘1 onder 2 kappen’ en een speciale gast! Het weekend erna, op 14 oktober, kun je in de Kunstlinie naar De Waanzinnige DAGSKEONEHVP*-SHOW. Kijk op www.kunstlinie.nl/almeers-kinderboekenfeest voor het programma.

*De-Allerleukste-Grappigste-Spannendste-Kinderboekenschrijvers-En-Ook-Nog-Eens-Heel-Veel-Pannenkoeken-Show.

De wijk in

Dit jaar trekt het Almeers Kinderboekenfeest ook de wijken in. Samen met Stichting De Schoor worden in verschillende buurtcentra voorleesmomenten georganiseerd. BonteHond stelt hun boek ‘Ik hoop het zeker’ hiervoor beschikbaar. Medewerkers van De Schoor lezen voor uit dit boek en kinderen krijgen dit boek mee naar huis. Ook komt het boek in de kinderzwerfboekenkasten in de wijken te staan.

Voor meer informatie: www.denieuwebibliotheek.nl/kinderboekenweek-2023

Kinderboekenweek 2023 is mede mogelijk dankzij medewerking van:

De Nieuwe Bibliotheek, Kunstlinie, BonteHond, Stichting de Schoor en Theaterschool Almere.

Terug naar overzicht