Hendriks Visspecialiteiten per 1 juli overgenomen

17 apr 2023 door De Havenaar

door Thijs Wartenbergh

Hendrik Ekkelenkamp, eigenaar van Hendriks Visspecialiteiten in de Marktstraat, vertrekt binnenkort definitief naar Spanje. Zijn vrouw en kinderen wonen er al, in Caudete, Zuid-Spanje. Zijn zaak wordt overgenomen door een collega-Urker, Willem Visser. 

De viswinkel is meer dan 40 jaar gevestigd in het centrum van Haven, voor het overgrote deel gerund door Jaap Plat. Elkelenkamp was er de afgelopen zeven jaar te vinden. Hij gaat in Spanje voor een visgroothandel werken. 

Hij vindt het jammer dat hij afscheid moet nemen van Almere Haven. ‘Ik heb een leuke band met mijn klanten opgebouwd. Ik zal ze missen en ik neem aan dat het ook andersom is. Het avontuur lonkt echter. In februari van dit jaar zijn mijn vrouw en kinderen geëmigreerd. Ik pendel noodgedwongen nog enige tijd heen en weer. Mijn vrouw is er al aardig gewend. De kinderen gaan naar een Spaanse school. Ons leven is heeft dus al aardig vorm gekregen in die nieuwe omgeving. Ik voeg me vanaf medio dit jaar voorgoed bij ze.’

Binnenkort meer over de opvolger, Willem Visser. Ekkelenkamp: ‘Hij wil in ieder geval een groot aquarium in de winkel zetten, met aandacht voor kreeft en oesters.’

Hendrik Ekkelenkamp, nog een paar maanden in zijn winkel aan de Marktstraat: ‘Jammer dat ik wegga, maar het Spaanse avontuur lonkte’.

Terug naar overzicht