Havenaren kunnen meepraten over ontwerp-bestemmingsplan Kustzone

28 mei 2023 door De Havenaar


Door Thijs Wartenbergh.


Op donderdag 1 juni, aanvang 19.00 uur, komt de raad naar Almere Haven om in de Goede Rede over het ontwerp-bestemmingsplan Kustzone Almere Haven te praten. Gelegen tussen Havenhoofd, jachthaven en havenkom.

Dit is de uitwerking van het ontwikkelplan uit 2018. Dat is al een tijdje geleden, met als belangrijke oorzaak de stikstofproblematiek, dus de gemeente wil Havenaren graag aan het woord laten. Temeer daar het plan nog niet ter inzage ligt. De bijeenkomst vindt dus plaats in een vroege fase.

Het is een soort vóórbespreking waarin de inwoners van Haven in de gelegenheid zijn hun mening mee te geven aan de raad. 

Op die manier kunnen inwoners invloed uitoefenen op de meningsvorming van de raad. Later, als het ontwerp ter inzage ligt, kunnen ze óók nog een keer met een zienswijze invloed uitoefenen op het ontwerp bestemmingsplan.

Pas daarna volgt het gesprek tussen raad en college. En nog later komt het ontwerp voor iedereen ter inzage en kunnen inwoners en organisaties zienswijzen indienen.

Vrijwel alle raadsvergaderingen zijn openbaar en vrij toegankelijk. Deze ook. Om alleen te kunnen luisteren of om voor of na de vergadering een babbel met raadsleden te houden, hoeft u zich niet aan te melden. Wij vinden het wel fijn als u het wél doet, want dan hebben we een idee van de opkomst. Maar het hoeft dus niet.

Aanvulling:

Als je komt om te luisteren, hoef je je niet aan te melden, gewoon er om 19.00 zijn.

Alsje wilt inspreken moet je je van tevoren aanmelden: uiterlijk donderdag 1 juni 12.00 uur uiterlijk op raadsgriffie@almere.nl

Staat ook allemaal in het artikel: raadvanalmere.nl/kustzone.

Terug naar overzicht