Hartzaak Almere van start

26 apr 2023 door De Havenaar

HartZaak is een samenwerking van informele en formele organisaties binnen het sociaal domein in Almere. Samen zorgen we voor een laagdrempelige inloop in de avond en in het weekend. De inloop is er voor iedereen, met een focus op inwoners die eenzaamheid ervaren. Voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje, gezelligheid of een bakje koffie/thee. We zijn er ook als er vragen zijn over zorg- of hulp. De vrijwilligers kunnen de bezoeker informatie geven over de verschillende organisaties in Almere en eventueel een doorverwijzing doen naar OCO Almere of Wijkteam Almere.
Het streven van samenwerkingsverband HartZaak is om een open inloop te bieden als alle formele organisaties gesloten zijn. Dat betekent in de avonden en in het weekend. We starten met een aantal open inloop momenten in het weekend. De open inloop wordt gefaciliteerd door één van de aangesloten organisaties, maar is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor de achterban van die organisatie. De open inloop van HartZaak is er echt voor IEDEREEN!
Waarom samenwerken
In Almere zijn heel veel informele en formele organisaties op het gebied van zorg, hulp, welzijn, belangenbehartiging. Niet iedereen is van elkaar op de hoogte van elkaar of is aangesloten bij het Breed Overleg Plus.
Veel organisaties kennen een inloopmoment overdag op doordeweekse dagen, maar niet in de avonduren of weekenden. Samen kunnen we er voor zorgen dat ook in het weekend mensen een plek hebben om naar toe te gaan voor een praatje of met hun vragen. Samen zorgen we er voor dat er altijd een luisterend oor is voor diegene die het nodig hebben.
Partners
Samen kunnen we er voor zorgen dat ook in de avonduren en weekenden een open inloop is voor mensen die daar behoefte aan hebben. Dat vraagt om meer samenwerking en locaties die zich beschikbaar stellen voor dit doel.
Partner zijn van HartZaak, wat betekent dat?
Als partner onderschrijf je het doel van HartZaak – samenwerken aan open inloop in de avond en weekenden. HartZaak is organisatie overstijgend en vraagt commitment om het belang van de mensen die de voorziening nodig hebben voorop te stellen.
Als partner kan je een ruimte en/of gastvrouwen/heren beschikbaar stellen om de open inloop te kunnen realiseren.
Hoe ziet partnerschap er uit?

  • Netwerkpartner worden ‘wordt ondersteund door’
  • Locatiepartner worden ‘werkt actief mee aan faciliteren inloop’
    Voor meer informatie, neem contact op met projectleider Sacha de Ruiter, inloop@hartzaakalmere.nl of 06-14996761.
Terug naar overzicht