Gezellige Burendag bij Krokodil

30 sep 2024 door Sabrine van Straaten

Het was een dolle boel op Burendag, afgelopen zaterdag, bij kunstwerk de Krokodil, nabij de sporthal in Haven. Aangevoerd door Lidwien Venselaar en ondersteund door de aanstekelijke muziek van amusementsorkest Muziekenzo, werd er een polonaise uitgegooid waar onder anderen ook Marjan Heidstra en Ym de Roos aan meededen (foto Henk Bosgra). 

Het evenement, met kramen daarbij en de mogelijkheid om te suppen (met een soort surfplank peddelen), was georganiseerd door toekomstige bewoners van woonproject De Binnenhaven. Dat moet een plek krijgen op het grasveld naast de sporthal. Wanneer de eerste paal daarvoor de grond in gaat is nog onduidelijk. 

Voor de Krokodil (van Johanna Bräunlich) was gekozen omdat die plek inmiddels door de Binnenhaven is geadopteerd. De locatie wordt door deze Almeerders onderhouden. Plannen zijn in ontwikkeling om het zwaar gehavende dier te restaureren. 

Elders in Haven werd Burendag – bedoeld om de onderlinge band tussen buurtgenoten te bevorderen – eveneens gevierd, onder andere in Overgooi.

Terug naar overzicht