Drie jongens redden schaap van vrijwel zekere dood

29 mei 2023 door beheerder

door Thijs Wartenbergh

Door snel handelen van drie jongens uit Almere Haven (de broers Bing en Mees Meijer van 12 en 9 jaar en Luca van Ammers, ook 12 jaar) is een schaap aan een vrijwel zekere dood ontsnapt. De knapen schakelden met het mobieltje van Luca tijdig de politie in en die zorgde ervoor dat bij het dier alles weer op z’n pootjes terechtkwam. 

Letterlijk, want het beest lag op de rug en kon niet zelf overeind komen, Bing: ‘We zagen dat toen we in het Kromslootpark fietsten. Het leek ons gevaarlijk dat het schaap zo lag. Luca heeft gegoogeld wat het betekende en we lazen dat het dier zo snel mogelijk weer rechtop moest worden geholpen. Anders zou het kunnen stikken.’ 

Mees: ‘Toen we naar het schaap toeliepen begon het heftig met zijn poten te trappelen. Ook gingen andere schapen eromheen staan. Daarom konden we niets doen.’ Teneinde raad belde Luca de Dierenambulance. Dat contact verliep niet goed. Dan maar 112 proberen. Probleempje: de accu van het mobieltje was bijna leeg. Het toestel viel uit tijdens het gesprek met de politie, maar nog net op tijd kon de  locatie worden doorgeven.

Niet veel later kwam een politieauto aanrijden, waarna een van de twee agenten het schaap overeind hielp. Zij gaven de jongens een compliment: ‘Jullie hebben prima gehandeld, anders had het dier wel kunnen doodgaan’, kregen ze te horen.

De drie helden: Bing, Luca en Mees (vlnr).

Arm schaap: gelukkig kwam alles weer op z’n pootjes terecht.

Terug naar overzicht