Broedplaats circulariteit op de Steiger

20 dec 2022 door De Havenaar

Op een kavel in de nabijheid van Garage Glasmeier op bedrijventerrein de Steiger in Almere Haven moet over enige tijd een 2000 vierkante meter groot gebouw verrijzen dat hergebruik, circulariteit en duurzaamheid uitstraalt. Wanneer de eerste paal van deze broedplaats van circulariteit de grond ingaat is nog onduidelijk.

‘Een en ander bevindt zich in een planfase. Met diverse partijen, ook de gemeente, dient nog het nodige overlegd te worden alvorens het licht op groen gezet kan worden’, zegt Jim van der Wardt van het bedrijf TheCrazySmile, gevestigd op de Steiger. Hij ontwerpt en maakt duurzame geschenken, presentatiemiddelen en toegepaste kunst. 

Dat het voornemen voor het gebouw vrij serieus is blijkt uit een melding over dit idee van Nik Smit, directeur Almere Citymarketing, in een nieuwsbrief van deze organisatie.  ‘Van der Wardt van Circuloco gaat het hergebruiken op Broedplaats de Steiger in Almere Haven om circulaire ontwikkelingen in de regio te laten zien en te ervaren’, aldus Smit. Met dat hergebruiken doelt Smit op het paviljoen van Duitsland dat op de Floriade stond. Dit wordt verwerkt in het nieuwe pand. (Het Japanse paviljoen krijgt een nieuw leven in Oosterwold). 

Wat betreft Circuloco: dat was eveneens een paviljoen op de Floriade. Hierin werkten Foundation For À Better World, TheCrazySmile, PRICE (Praktijk- en Innovatiecentrum Circulaire Economie) en Buildings That Matter samen. De laatste drie willen zich graag in Circuloco 2.1 (de voortzetting van Circuloco 2.0 op de Floriade) vestigen, Van der Wardt kan bijna niet wachten. ‘We denken in dit nieuwe project ook aan een winkel. Dat moet naar ons idee de leukste winkel onder de zeespiegel worden.’ (Foto: Jim van der Wardt voor gebouw Circuloco – LinkedIn)

Terug naar overzicht