Senior-Live

Senior-Live helpt je met de technologie van nu! Ons aanbod bestaat uit cursussen, computerhulp, een inloopspreekuur en meer!

Beeldbellen met familie of vrienden, in contact blijven met anderen via Facebook, bankzaken regelen met de computer of tablet, uitleg over de werking van je smartphone, de reistijden van de bus of trein van tevoren opzoeken via een app… Bij Senior-Live helpen we je om de technologie van nu te begrijpen en te gebruiken! Zo bieden we bijvoorbeeld computerhulp – zowel bij ons op kantoor als bij je thuis, maar geven we ook workshops over uiteenlopende onderwerpen en organiseren we verschillende (online) activiteiten.

Daarnaast gebruiken we de moderne technologie om mensen te helpen die niet of moeilijk het huis uit kunnen, om toch actief en in contact met anderen te blijven. Denk aan interactieve fitness lessen die je vanuit huis kunt volgen, gezellige online klets-sessies die je onder het genot van een kopje koffie aan je eigen keukentafel kunt voeren, of het maken van een digitale wereldreis via onze Google Wonderfiets. Bij Senior-Live kun je met een gerust hart en in je eigen tempo meedoen aan onze (online) activiteiten!

Het uitgangspunt van deze activiteiten is niet om fysiek contact te vervangen, maar om contact en activiteit ook mogelijk te maken wanneer het – om wat voor reden dan ook – voor korte of langere tijd niet lukt om ergens fysiek naar toe te gaan. Wij zoeken daarom altijd zoveel mogelijk naar de verbinding tussen fysiek en digitaal.

Het team van Senior-Live, dat bestaat uit enthousiaste en deskundige medewerkers en vrijwilligers, is er voor iedereen die actief of woonachtig is in de gemeente Almere. We zoeken daarbij zoveel mogelijk samenwerkingen met partners, (maatschappelijke) organisaties en dienstverleners die actief zijn in onze stad. We willen hiermee het aanbod bundelen, zodat zowel de inwoners als de organisaties er optimaal van kunnen profiteren. Daarnaast bieden we regelmatig plaats aan stagiaires en afstudeerders die binnen onze organisatie een onderzoek uitvoeren of werkzaamheden verrichten.

Bekijk de website van Senior-Live
Terug naar overzicht